facebook

Glazen binnendeuren zijn een populaire keuze geworden in modern interieurontwerp. Ze bieden niet alleen een stijlvolle en eigentijdse uitstraling, maar ook verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten deuren. Dankzij ons ruim assortiment aan uitvoeringen en glassoorten, vindt u altijd een deur naar uw smaak! Ontdek hier ons gamma aan glazen binnendeuren:

Glazen binnendeur in bestaand kozijn

Het is perfect mogelijk om een glazen binnendeur in een bestaand kozijn te plaatsen. Dit is een relatief eenvoudig proces, maar er zijn enkele factoren die moeten worden overwogen voordat de deur geïnstalleerd wordt. Dient de deur in zijn geheel in een kozijn te vallen, dan bent u op zoek naar een stompe deur. Stompe deuren worden aan de hand van wandscharnieren bevestigd in het deurkozijn, waardoor een glazen binnendeur slechts 1 kant uit draait. Een opdekdeur daarentegen wordt gehangen aan het kozijn, waardoor er een “opdekrand” zichtbaar is.

Glazen opdekdeur met paumelle scharnieren en RVS slotkast   Glazen aanslagdeur met mat zwarte scharnieren en slotkast

Moderne glazen binnendeuren

Het toepassen van moderne glazen binnendeuren is een geweldige manier om een ruimte te openen en meer natuurlijk licht binnen te laten. Daarnaast voegen ze een mooi designelement toe aan uw interieur. Glazen binnendeuren zijn bij Meester in Glas verkrijgbaar in verschillende glassoorten en uitvoeringen, aangepast aan uw individuele behoeften. Een deur met helder glas is doorgaans de meest populaire keuze, maar het is ook mogelijk om gekleurd glas zoals rookglas of brons glas toe te passen.

Glazen binnendeur met veiligheidsglas

Glazen binnendeuren worden door Meester in Glas in eigen productie vervaardigd. Hierdoor is het mogelijk om een deur op maat van uw interieur te kunnen produceren. Al onze deuren worden gemaakt uit gehard veiligheidsglas, een glassoort dat tot 5x sterker is dan enkel glas dankzij thermische verharding. Hierdoor biedt het glas een uitstekende bescherming tegen schade of letsels die bij onverhoopte glasbreuk kunnen ontstaan. Onze aanslagdeuren worden geleverd in 8mm glasdikte, terwijl de XL-variant in 10mm glasdikte wordt voorzien.

Glazen binnendeur plaatsen

Het plaatsen van een glazen binnendeur vereist dat u eerst de sponning zo precies mogelijk opmeet. Van de door u opgegeven maat, berekenen wij de glasmaat. Hierdoor bent u altijd verzekerd dat de deur netjes past en aansluit in of aan uw deurkozijn. Dankzij onze online montagehandleidingen bij ieder product, is het perfect mogelijk om zelf een glazen binnendeur te plaatsen.

Niet zeker van de maat? Vertrouw dan op onze inmeet of installatieservice!

Verschillende soorten glazen binnendeuren

Naast glazen scharnierdeuren met deurkozijn, maken we ook nog een onderscheid in steel look binnendeuren. Steel look binnendeuren zijn volglazen deuren met aluminium profielen en onderverdelingen in mat zwarte structuur poedercoating. Hierdoor hebben deze deuren dezelfde industriële look als een echte stalen deur. Net zoals glazen binnendeuren, worden deze zoals een stompe deur gehangen in het kozijn.

Waar binnendeuren kopen

U kan een glazen binnendeur naar wens samenstellen in de handige productconfigurator via onze webshop! Geef de strakke maat op, kies uw glassoort en soort scharnier, en werk af met een bijpassende slotkast. De totaalprijs is meteen zichtbaar onderaan de pagina! Tevreden met de samenstelling? Plaats dan uw deur in de winkelwagen en volg de stappen van de bestelprocedure.

Heeft u nog enkele vragen, of wenst u extra advies? Neem gerust contact op met ons!

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com