facebook
Blog menu

5 voordelen van een glazen douchewand

Geplaatst op: 14-01-2021 | Geschreven door: 5 voordelen van een glazen douchewand

Op inspiratiejacht voor het plaatsen van een glazen douchewand of inloopdouche in jouw badkamer? Met een blinkende glazen douchewand maakt u de badkamer van uw dromen compleet. We zetten hieronder de 5 belangrijkste voordelen van een glazen douchewand op een rij:

De charme van een glazen douchewand

Een glazen douchewand is tegenwoordig vaker terug te vinden in moderne badkamers. Glas oogt zeer modern en laat natuurlijk licht door in de doucheruimte. Dit geeft een ruimtelijk effect wat er voor zorgt dat uw doucheruimte groter lijkt, zonder dat er plaats in de badkamer verloren gaat. Wanneer u een glazen douchewand plaatst in een kleinere badkamer, kan dit ervoor zorgen dat de badkamer veel groter oogt.

Een glazen douchewand is een hygiënische keuze

Glazen douchewanden bestaan in tegenstelling tot douchecabines uit één volledig strakke glazen plaat. Hierdoor zijn er geen lastige hoeken waar vuil tussen kan zitten. Een glazen douchewand is dus een van de gemakkelijkste manieren om uw doucheruimte proper te houden. Als u daarnaast kiest voor een corrosiewerende coating zoals Luxclear Protect, is het glas beschermd tegen kalk- of vuilaanhechting.

Lage instap met een glazen douchewand

Een glazen douchewand wordt vaak toegepast bij inloopdouches met een lage douchebak of zonder douchebak. Het grote voordeel van een lage douchebak is dat je als het ware drempelloos de doucheruimte kan instappen. Inloopdouches zonder douchebak hebben dan een douchegoot geïntegreerd in de vloer. De vloer wordt dan licht hellend geplaatst zodat het water gemakkelijk afgevoerd wordt. Combineer de douchewand met een glazen douchedeur om een gesloten doucheruimte of glazen douchecabine te creëren.

Glazen douchewanden met veiligheidsglas

Ook wanneer er wat extra veiligheid gewenst is, hebben wij hier een oplossing voor. Glazen douchewanden van Meester in Glas worden verhard in eigen productie. Hierdoor wordt het glas tot 5 keer sterker dan gewoon glas. Wanneer het om een of andere reden toch onverhoopt zou leiden tot glasbreuk, valt de wand uiteen in kleine en onscherpe stukjes glas waar je je niet aan kan verwonden.

Glazen douchewanden met verschillende bevestigingsmogelijkheden

Glazen douchewanden kunnen op verschillende manieren bevestigd worden. De meest courante manier is met wand- en vloerbevestiging. De douchewand wordt dan extra ondersteund door een stabilisatorstang. Tegenwoordig zijn plafondhoge douchewanden ook vaak terug te vinden in moderne badkamers. Hierbij wordt de wand bevestigd aan het plafond, de vloer en de wand. Helemaal weg van een industriële look? Ga dan voor een minimalistisch kader rondom in het glas.

In onze webshop kunt u gemakkelijk de doucheruimte van uw dromen samenstellen. Bekijk hier ons assortiment van glazen douchewanden. Laat uw voorkeur aan ons horen: wij bij Meester in Glas helpen u graag verder!

Categorieën Verfijn je keuze
Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com