facebook
Blog menu

4 voordelen van een glazen schuifdeur

Geplaatst op: 05-02-2021 | Geschreven door: 4 voordelen van een glazen schuifdeur

Het gebruik van schuifdeuren is al tijden enorm populair. Schuifdeuren worden zowel binnen als buiten toegepast en bieden meerdere voordelen. Een schuifdeur uit glas draagt onder andere bij tot een chique uitstraling van uw interieur. We zetten hieronder de 4 belangrijkste voordelen van een glazen schuifdeur op een rij:

Meer natuurlijk licht met glazen schuifdeuren

Het gebruik van glas in uw interieur zorgt voor een heldere en transparante woning. Glas creëert een ruimtelijk gevoel waarbij elke hoek van de kamer verlicht wordt. Ook wanneer er toch iets meer privacy gewenst is, kan de deur voorzien worden van satijn mat glas. Hierdoor beperkt u de inkijk in een andere ruimte, maar hoeft u niet in te boeten op natuurlijk lichtinval.

Een glazen schuifdeur past in elk interieurstijl

Laat uw interieur luxueus ogen door de schuifdeurrail af te stemmen op de stijl van uw interieur. Zo kan u kiezen voor een rail van zilver aluminium dat in ieder type van interieur past. Of kies voor een mat zwarte rail om de schuifdeur perfect te laten passen in een industrieel interieur. Of ga voor de ultieme vintage-look door gebruik te maken van steel look schuifdeuren. Daarnaast kunt u kiezen voor een schuifdeur in landelijke stijl met een landelijke binnendeur met glas

Glazen schuifdeuren zijn plaatsbesparend

Een schuifdeur van glas is een plaatsbesparend alternatief voor een klassieke draaideur omdat er geen openingshoek vereist is. Zowel voor nieuwbouw woningen als renovatie bestaan er verschillende manieren om een glazen schuifdeur te bevestigen. Bevestig de schuifrail gewoon tegen de wand of zorgt voor een zwevend effect dankzij plafondbevestiging. Of laat de deur in de wand verdwijnen door gebruik te maken van een valse wand.

Zacht sluitende schuifdeuren

Glazen schuifdeuren kunnen bij Meester in Glas naar wens uitgerust worden met een “soft close” systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de schuifdeur gemakkelijk opent en tevens ook zachtjes naar zijn eindpositie geleid wordt. Deuren hard dichtslaan is hierdoor verleden tijd!

In onze webshop kunt u dé geschikte deur vinden om het interieur van uw dromen samen te stellen. Bekijk hier ons assortiment van glazen schuifdeuren. Laat uw voorkeur aan ons horen: wij bij Meester in Glas helpen u graag verder!

Categorieën Verfijn je keuze
Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com