facebook

Het gebruik van isolatieglas is een uitstekende manier om te besparen op uw energiefactuur. Aangezien er zoveel verschillende soorten in isolatieglas bestaan, is het onmogelijk deze hier allemaal op te noemen. Om u het beste te kunnen voorzien van onze service, neemt u best contact op met ons voor een gerichte offerte. Leer hieronder meer over de voordelen van isolatieglas:

Bespaar op uw energierekening met isolatieglas

Met de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen is het gebruik van isolatieglas een aangename manier om te besparen op uw energierekening. Isolatieglas staat voor meerdere lagen -isolerend- glas (meestal 2 of 3) met daartussen een lege ruimte. Deze ruimte wordt gevuld met lucht of met een isolerend gas zoals Argon, voor een extra isolerende werking. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten isolatieglas op de markt, waar de isolatiewaarde en de isolatieglas prijzen het verschil maken.

Voordelen van isolatieglas

Dankzij de isolerende werking van het isolatieglas, kunnen er op jaarbasis honderden euro's worden bespaard op uw energierekening. Daarnaast zorgt isolatieglas voor een hoger wooncomfort. Het klimaat in huis blijft constanter waardoor het een stuk aangenamer is om er te werken en leven. Naast de isolerende werking heeft dubbelglas ook een inbraakwerende én een geluidsisolerende werking. Genoeg redenen om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van isolatieglas!

Dubbel glas of hoogrendementsglas

Dubbel glas is beschikbaar in diverse vormen, maten en isolatiewaardes. Dubbel glas is in feite glas dat bestaat uit twee glasplaten die met elkaar zijn verbonden. Triple glas bestaat logischerwijs uit drie glasplaten. Tussen deze glasplaten zit lucht, waardoor het vertrek beter is geïsoleerd. Bij HR glas (of hoogrendementsglas) zit er geen lucht, maar een edelgas genaamd argon- of kryptongas tussen de glasplaten, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde. Hoogrendementsglas wordt onderverdeeld in HR++ en HR+++, waarbij de plus staat voor de hoeveelheid glasplaten die er worden gebruikt. Logischerwijs is de isolatiewaarde van HR+++ glas dus nóg iets hoger, maar echter ook iets duurder.

Isolatieglas prijzen

De hoogte van de kosten van isolatieglas worden bepaald door de omstandigheden waaronder het glas geplaatst moet worden. Zo is het natuurlijk duurder om het glas te plaatsen op de vierde etage dan op de begane grond. Daarnaast is de isolatiewaarde van het glas ook bepalend voor de prijs. Bovendien zijn er speciale BTW-tarieven en subsidies mogelijk welke isolatieglas financieel nog aantrekkelijker maken.

Dubbel of triple glas bestellen?

Al het glas wat wij plaatsen is maatwerk, want geen enkel huis en geen enkele raam is hetzelfde. Hoewel wij net als ons glas zeer transparant werken, is het om die reden niet mogelijk om online een kostenplaatje te kunnen geven. Wilt u weten welke glastype het beste is voor uw huis/pand? Onze experts beschikken over jarenlange ervaring en kunnen u vrijblijvend van advies voorzien op het gebied van de juiste soort isolatieglas met het meest optimale rendement. Neem dus best contact op met Meester in Glas voor een offerte op maat.

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com