Er zijn geen producten gevonden.

Besparen op uw energierekening met isolatieglas

Met de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen is het gebruik van isolatieglas een aangename manier om te besparen op de energierekening. Isolatieglas betekent dat meerdere lagen glas (meestal 2 of 3) met daartussen een lege ruimte. Deze ruimte wordt gevuld met lucht, of met een isolerend gas zoals Argon, voor een extra isolerende werking. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten isolatieglas op de markt, waar de isolatiewaarde en de isolatieglas prijzen het verschil maken.

Voordelen van isolatieglas

Door de isolerende werking van het isolatieglas kan er op jaarbasis honderden euro's worden bespaard op de energierekening. Daarnaast zorgt isolatieglas voor een hoger wooncomfort. Het klimaat in huis blijft constanter waardoor het een stuk aangenamer is om er te werken en te leven. Naast de isolerende werking heeft dubbelglas ook een inbraak-preventerende én een geluidsisolerende werking. Genoeg redenen om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van isolatieglas!

Dubbel glas of triple glas?

Dubbelglas is beschikbaar in diverse vormen, maten en isolatiewaardes. Dubbel glas is in feite glas dat bestaat uit twee of zelfs meerdere glasplaten die met elkaar zijn verbonden. Tussen deze glasplaten zit lucht, waardoor het vertrek beter is geïsoleerd. Bij HR glas (Hoog Rendement) zit er geen lucht, maar zit er een edelgas genaamd argon- of kryptongas tussen de glasplaten, wat resulteert in een hogere isolatiewaarde.

Het HR glas is inmiddels verkrijgbaar in HR++ glas en HR+++ glas (3 dubbel glas). De plus bij HR glas staat voor de hoeveelheid glasplaten er worden gebruikt. Logischerwijs is de isolatiewaarde van HR+++ glas dus nóg iets hoger. Triple glas is echter ook iets duurder.

Wilt u weten welke glastype het beste is voor uw huis/pand? Onze experts beschikken over jarenlange ervaring en kunnen u vrijblijvend van advies voorzien op het gebied van de juiste soort isolatieglas met het meest optimale rendement.

Isolatieglas prijzen

De hoogte van de kosten van isolatieglas worden bepaald door de omstandigheden waaronder het glas geplaatst moet worden. Zo is het natuurlijk duurder om het glas te plaatsen op de vierde etage dan op begane grond. Daarnaast is de isolatiewaarde van het glas ook bepalend voor de prijs. Bovendien zijn er BTW-regelingen en subsidies mogelijk welke isolatieglas financieel nog aantrekkelijker maken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Wilt u dubbel of triple glas bestellen?

Al het glas wat wij plaatsen is maatwerk, want geen enkel huis en geen enkele raam is hetzelfde. Hoewel wij net als ons glas zeer transparant werken, is het om die reden niet mogelijk om online een kostenplaatje te kunnen geven. Neem dus contact op met Meester In Glas voor een offerte op maat.

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com