facebook

Floatglas: enkelglas van topkwaliteit

Floatglas is een andere benaming voor enkel glas. Het is het basisproduct dat uit een floatoven komt. Het is een glassoort die geproduceerd wordt in diverse diktes. Dit glas kan verder worden verwerkt, maar is op zichzelf ook al een fijn product om mee te werken. Het is daarnaast uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen dankzij de hoge transparantie. 

Enkel glas wordt vaak gekozen voor binnenruimtes omdat binnen minder rekening gehouden hoeft te worden met eventuele isolerende eigenschappen. Daarbij dient floatglas ook als basis voor het vervaardigen van onder andere gelaagd glas, dubbel glas en gehard glas. Lees hieronder voor welke toepassingen floatglas nog meer uitkomst biedt. 

Voornamelijk voor binnentoepassingen

Vroeger werd vlakglas ook gebruikt als standaard beglazing voor woningen en gebouwen. Maar tegenwoordig, zoals al eerder aangegeven, wordt floatglas voornamelijk gebruikt als binnentoepassing. Hierbij kunt u denken aan binnendeuren, bovenlichten en scheidingswanden. Het kan geplaatst worden in diverse typen kozijnen, zoals: hout, aluminium, kunststof en staal. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een glazen legplank te nemen van enkel glas, maar houd er rekening mee dat het floatglas dik genoeg is en dat er niet te zware spullen op geplaatst worden. 

Voordelen van enkel glas

Ontdek hieronder de voordelen die u ervaart van enkel glas.

Floatglas kopen?

Bij Meester in Glas bestelt u snel én eenvoudig online. U kiest zelf het type en de gewenste afmetingen. De bijhorende foatglas prijzen vindt u op onze website. Wij zorgen ervoor dat alles naar uw wensen wordt gemaakt en dat alles op de afgesproken datum naar u toegestuurd wordt. Wenst u hulp bij het meten, en eventueel ook bij het plaatsen van uw floatglas? Bij Meester in Glas kunt u gebruik maken van een meet- en montageservice. Hierdoor weet u zeker dat alles goed gebeurt, want wij als glasspecialisten zorgen voor een gegarandeerd resultaat! Kortom: Floatglas kopen doet u eenvoudig bij Meester in Glas! 

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com