facebook

Gelaagd glas: veilig en sterk

Gelaagd glas valt in de categorie veiligheidsglas. Het glas bestaat uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een of meerdere lagen speciale folie tussen zijn geplaatst. Deze folie zorgt ervoor dat bij een breuk het glas niet in duizenden stukken uiteen valt, maar juist aan elkaar blijft hangen. Dit heeft als voordeel dat er geen grote opening zal ontstaan. De mate van de veiligheid wordt bepaald aan de hand van de dikte van de folielaag. Logischerwijs geldt: hoe dikker de folielaag, hoe veiliger het glas. Zo is het haast onmogelijk om met het gooien van een steen een doorgang door de ruit te creëren.

Zorgt voor extra veiligheid

Ter verduidelijking: gelaagd glas is niet hetzelfde als dubbel glas of gehard glas. In tegenstelling tot gelaagd glas, dat gebruik maakt van een speciale kunststof folie, zit er bij dubbel glas tussen de 2 losse glasplaten een laag lucht of edelgas. Gelaagd glas is dus veel moeilijker kapot te krijgen doordat het vast zit aan de doorzichtige folie. Hierdoor ontstaat het effect dat u misschien wel herkent van een autoruit. Als hier een kleine steen tegenaan komt, breekt niet de gehele ruit, maar ontstaat er slechts een barst of ster. Kortom: gelaagd glas zorgt voor extra veiligheid.

Inbraakwerend, hoge isolatiewaarde en meer..

Gelaagd glas kan voor diverse toepassingen gebruikt worden. Zoals eerder vermeld is een autoruit hier een bekend voorbeeld van. Maar dit soort glas kan natuurlijk ook gebruikt worden voor glazen, wanden of deuren of voor extra sterke ramen in huis. Of wat dacht u van dakbeglazing of beloopbaar glas? Ook dat is mogelijk! Het gelaagd glas (op maat) kent een aantal opvallende voordelen, waaronder: de kans op verwondingen is gering wanneer het breekt, de activiteiten kunnen gewoon verder gaan, het glas is inbraakwerend/vertragend en het glas heeft een hoge isolatiewaarde. Op zoek naar isolatieglas, of wilt u meer weten over isolatieglas? Schroom dan niet, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Gelaagd glas bestellen

Bent u op zoek naar geschikt én veilig glas? Gelaagd glas is een solide keuze, zowel in woonhuizen als bedrijfspanden. U kunt er voor kiezen om het glas op maat te laten maken. Bekijk de configurator, vul uw maten in en u krijgt meteen de prijs van gelaagd glas te zien. U hoeft vervolgens slechts uw wensen wat betreft bevestiging en afwerking aan ons door te geven, en wij zorgen ervoor dat alles voor u wordt gemaakt. Vervolgens leveren wij het gelaagd glas op maat bij u (of uw klant) op locatie. Indien u hulp wenst bij het opmeten en/of plaatsen van de het glas, dan kunt u gebruik maten van onze service. Wij helpen u namelijk graag bij het opmeten en monteren van uw maatwerk.

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com