facebook

Gehard glas

Gehard glas, oftewel thermisch voorgespannen glas, valt in de categorie veiligheidsglas en wordt verkregen door normaal glas te verhitten en daarna snel af te koelen. Het glas beschikt over sterke eigenschappen en biedt daardoor extra veiligheid. Bovendien is het product stootvast en is het speciaal ontwikkeld om het eenvoudig breken tegen te gaan. Na de thermische behandeling kan het product niet meer bewerkt worden.

Voordelen van gehard glas

Thermisch gehard glas is enorm sterk en heeft een inbraakwerende werking. Een geharde glasplaat is gemiddeld namelijk wel 5 keer zo sterk als gewoon enkel glas van dezelfde dikte. Toch is dit niet het enige voordeel van het glas. Het grootste voordeel is namelijk dat het glas in geval van breuk in hele kleine stukken uit elkaar barst. Deze kleine stukken bevatten geen scherpe snijranden en dit voorkomt vervelende snijwonden.

Sterk én stootvast

In tegenstelling tot dubbel- of gelaagd glas, wordt met gehard glas vaak gedoeld op één glaslaag. Het gaat hier in mindere mate om de dikte van het glas, maar juist om de productietechniek waarmee het glas zeer sterk wordt geproduceerd. Door extreme verhitting van de glasplaat, gevolgd door een snelle afkoeling, ontstaat een trekspanning die het glas hard en sterk maakt. Dit zorgt ervoor dat het glas geschikt is voor diverse toepassingen waarbij het noodzakelijk is dat het glas veilig en stootvast is. Hierbij kunt u denken aan: douchewanden, tafelbladen, keuken achterwand, glazenschapen, bushokken, glazen balustrade, beloopbaar glas en glazen scheidingswanden.

Gehard glas bestellen

Afhankelijk van de dikte van het glas en eventuele speciale opties kunnen de gehard glas prijzen verschillen. Meester in Glas biedt gehard glas op maat, waardoor het altijd in uw interieur past! Gehard glas op maat bestelt u eenvoudig via onze website. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste juiste maten door te geven en uw wensen met betrekking tot de glassoort en bevestiging. Vervolgens zullen onze experts uw maatwerk gehard glas bij u op locatie afleveren. Mocht u hulp nodig hebben bij het opmeten en/of plaatsen van het glas, dan kunt u eventueel gebruik maken van onze meet- en montageservice.

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com