facebook

Glazen wanddecoratie is een ruim begrip voor alles wat met glazen achterwanden te maken heeft. Hier onder vallen zowel spiegels als spatwanden en diverse glazen achterwanden. Bij Meester in Glas heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden en uitvoeringen, om zo uw interieur volledig naar uw smaak te maken! Bekijk hier onder het assortiment van onze glazen wanddecoratie:

Spiegels als glazen wanddecoratie

Het strategisch gebruik van spiegels als wanddecoratie is een manier om uw ruimte optisch te vergroten, zonder teveel ingrijpende aanpassingen. Zo kan u kiezen om een wand gedeeltelijk te bedekken met een praktische spiegel, zoals bijvoorbeeld een spiegel in uw badkamer. Maar u kan ook een volledige spiegelwand toepassen om zo uw ruimte optisch maximaal te vergroten, zoals bijvoorbeeld in fitnesscentra of diverse horecagelegenheden. Combineer met een glazen schuifdeur en behoud zo het maximale aan ruimte!

Glazen spatwand als wanddecoratie

De juiste wanddecoratie is vaak een cruciale factor voor de afwerking van uw interieur. Een achterwand of spatwand van glas biedt bijvoorbeeld naast een strakke en luxueuze look meerdere voordelen! Een glazen spatwand wordt -zoals de naam al laat klinken- vervaardigd uit glas. Hierdoor zijn er geen zichtbare voegen, waardoor het onderhoud een stuk gemakkelijker wordt! Daarnaast kan een spatwand ook gemakkelijk over bestaande wandecoratie of tegelwerk heen geplaatst worden tijdens een renovatie. Doorgaans wordt een spatwand toegepast in floatglas met een gekleurde laklaag (“Trend”). In sommige situaties dient er soms thermisch verhard glas (“Strong”) toegepast te worden.

Toepassingen glazen wanddecoratie

Glazen wanddecoratie wordt doorgaans toegepast in keukens of badkamers. De keuze wordt voornamelijk gemaakt omwille van het gemak in onderhoud. Glazen wanddecoratie is namelijk zeer eenvoudig te onderhouden. De glanzende zijde van het floatglas in combinatie met een gekleurde achterzijde zorgt voor een luxueuze uitstraling van uw interieur. Ook wanneer de blinkende zijde niet gewenst is, kan er ook een matte variant toegepast worden. In de plaats van helder glas, voorzien wij satijn (mat) glas aan de voorzijde met een gekleurde achterzijde.

Spiegelwand met verzilverd glas en schuine zijde in badkamer   

Glazen wanddecoratie in verschillende kleuren

Naast de praktische functie zorgt glazen wanddecoratie natuurlijk voor een moderne uitstraling. Dankzij verschillende mogelijkheden in onder andere lakkleur en glassoort, kan u uw glazen wanddecoratie perfect afstemmen op uw interieur. Kies bijvoorbeeld voor helder wit, een kleur dat bij ieder interieur past! Liever een gewaagde kleur? Kies uit muntgroen, dieprood en verschillende andere kleuren! Bekijk het volledig assortiment in onze webshop.

Benieuwd naar nieuwe realisaties van Meester in Glas? Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram!

Goedendag! Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, dan vernemen we dat graag. +32 89 820353 info@meesteringlas.com